Lepeze

Objavljeno 21.09.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je: 2 manja patlidžana, 2 paradajza, 3 čena belog luka, 200g sira, 100g slanine, 2 crvene paprike i po ukusu so,biber i 1 dl ulja. Priprema: Patlidžane oprati, osušiti i iseći na trakice oko 1cm debljine ali ih seći odgore prema dole i donji deo ostaviti zajedno sa drškom ne raseći do kraja, tako da izgleda kao raširena lepeza. U posudu staviti ulje, dodati so, biber, sitno ickan beli luk.Izmešati pa četkicom premazati svaki rasečeni deo lepeze. Između svaka dva parčeta stavljati po 2-3 koluta paradajza,seckanu slaninu, papriku i tako redom dok se sve ne potroši. Formirane lepeze staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje.Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 50 do 60 minuta, ili dok vam patlidžan lepo ne omekša. Dužina pečenja puno zavisi od veličine plavog patlidžana.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam