Pica

Objavljeno 19.09.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je: : pola kilograma brašna, 1 kesica suvoga kvasca, 3 dl mlake vode, po ukusu soli i malo šecera. Za filovanje: Sir oko 400g, za svaku picu po 100g, čeri paradajz i ljuta paprika po ukusu. Priprema: Zamesiti testo od pola kilograma brašna, pola kesice suvog kvasca, 3 kašike ulja, 3 dl mlake vode, po ukusu soli i malo šecera. Ostaviti da naraste Ostaviti da naraste. Testo podeliti na 4 dela, podmazati tepsiju. Prvi deo testa razvući i staviti u okruglu tepsiju, obloženu papirom za pečenje. Na testo staviti rendani sir i staviti da se peče u predhodno zagrejanoj rerni. Koliko će se pica peći zavisi od Vaše rerne ali pazite da se ne prepeče. Tako uradite i sa preostala tri dela testa. Na pečenu picu sam stavila polutke čeri paradajza i ljutu papriku zajedno sa listovima da bi bilo dekorativnije.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam