Pica
Opis
Potrebno je: :
pola kilograma brašna,
1 kesica suvoga kvasca,
3 dl mlake vode,
po ukusu soli i
malo šecera.
Za filovanje:
Sir oko 400g, za svaku picu po 100g, čeri paradajz i ljuta paprika po ukusu.
Priprema:
Zamesiti testo od pola kilograma brašna, pola kesice suvog kvasca, 3 kašike ulja, 3 dl mlake vode, po ukusu soli i malo šecera. Ostaviti da naraste
Ostaviti da naraste. Testo podeliti na 4 dela, podmazati tepsiju. Prvi deo testa razvući i staviti u okruglu tepsiju, obloženu papirom za pečenje. Na testo staviti rendani sir i staviti da se peče u predhodno zagrejanoj rerni. Koliko će se pica peći zavisi od Vaše rerne ali pazite da se ne prepeče.
Tako uradite i sa preostala tri dela testa. Na pečenu picu sam stavila polutke čeri paradajza i ljutu papriku zajedno sa listovima da bi bilo dekorativnije.
Komentari