Pita sa ražanim brašnom

Objavljeno 04.05.2019. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je: 500g ražanog brašna, soli po ukusu, 1 kašika masti, vode toliko da se dobije srednje tvrdo testo. Za filovanje je potrebno: 300g sitnog sira, 1 jaje i soli po ukusu. Za posipanje: 40g Galbani Paesano rendanog sita, ili već po Vašem ukusu. Priprema: U posudu naspite brašno, posolite, dodajte kašiku masti, vodu po potrebi, toliko vode da se dobije srednje tvrdo testo.Testo podelite na dva dela, od gore premažite sa malo masti, prekrijte najlonom i ostavite da odmara 30 minuta. Testo rastanjite što tanje oklagijom, tepsiju podmažite i pospite brašnom. Rastanjeno testo secite nožem na nepravilne oblike, obložite dno tepsije, po testu viljuškom razbacajte sir pomešan sa jajetom. Zatim opet red rastanjenog testa pa fil i tako redom dok se testo i fil ne potroše. Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite pitu. Čačkalicom proverite da li je pečena. Ako se testo ne lepi za čačkalicu pita je pečena. Izvadite pitu iz rerne i pospite rendanim sirom.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam