Pogača

Objavljeno 08.08.2022. od Verica Poznanovic

Opis

1kg brašna, 1 kašičica šećera, plus 1 kašika šećera , 1 kockica svežeg kvasca, 3 dl vode pomešane sa 2 kašike meda 1 dl vina, puna šaka čokoladnih dugmadi 2 kašičice mlevene kafe, 3 kesice vanilin šećera i 100ml ulja. Priprema: U mlaku vodu dodamo malo šećera, kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta. Kad se kvasac digne, dodamo ulje, vodu sa medom, so, šećer, kafu, vino,čokoladnu dugmad, vanilin šećer i na kraju brašno . Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste. Kada naraste izručimo ga na ravnu površinu posutu brašnom i rastanjimo oklagijom na debljinu prsta. Čašom vadimo krugove. Tepsiju okruglu obložimo papirom za pečenje i ređamo krugove prvi, drugi zahvata jednu trećinu prvog i zako dok ne popunimo celu tepsiju. Ostavimo pogaču da još malo rasre. Rernu zagrejemo na 200 stepeni i pečemo pogaču dok lepo ne porumeni. Pečenu pogaču izvadimo iz rerne i poprskamo sa malo vode, prekrijemo je krpom da omekša. Kada se malo prohladi pospemo je ko voli šećerom u prahu.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam