Pogača sa medom i Pogača sa grožđem i dunjama

Objavljeno 28.09.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Zar nije divno kada od jednog testa napravite Pogaču sa medom i Pogaču sa grpžđem i dunjama. Sastojci: 280 ml vode, 2 kašike meda, 2 kašike ulja, 1 kašičica soli 1 kašičica šećera, 1 kesica suvoga kvasca i 800 g brašna. Priprema: Kvasac pomešajte sa šećerom i mlakom vodom, pa ostavite 10-ak minuta da se aktivira. Kada je zapenio dodajte postepeno brašno i sve ostale sastojke, med, ulje,so i brašno. Ostavite ga na toplom mestu da narasta oko sat vremena. Nakon toga ga izvadite na površnu koju ste posuli brašnom, pa ga dobro rukama premesite. Stavite ga u podmazan kalup za hleb, pa stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta poklopljen poklopcom, a pred kraj pečenja skinite poklopac oko 10 minuta. Kada je pečen izvadite ga iz kalupa i ostavite da se prohladi, a potom ga zamotajte u pamučnu krpu. Ja sam od dela obvoga testa odvojila oko 300g i napravila pogaču sa dunjama i grožđem. Potrebno je: 1 dunja rendana, zrna od jednoga većega grozda crnoga grožđa, 2 kašike šećera, 1 kašika griza i 1 kašika kukuruznoga griza. Za posipanje: šećer u prahu. Priprema: Testo razvući u krug , rendanu dunju, grožđe,šećer i griz sve dobro izmešati. Rasporediti po kori, uviti krajeve u krug i posuti kukuruznim grizom. Staviti u podmazanu tepsiju, zagrejati rernu i peći dok lepo ne porumeni.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam