Pohovani kiseli krastavci

Objavljeno 19.05.2019. od Verica Poznanovic

Opis

Pohovane kisele krastavce, u kriškicama ili kolutićima, je „izmislio“ Bernel „Debeljko“ Ostin još 1963. godine u Atkinsu (Arkansas). Do dan danas originalni recept je ostao poznat samo njegovoj porodici, a prave ga i prodaju samo jednom godišnje, u maju, za vreme Festivala kiselih krastavaca. Mlečna mešavina 1 šolja mleka, 1 jaje, 1 kašika brašna, (Možete dodati,malo aleve paprike, soli, belog luka u prahu) Mešavina sa brašnom 3 ½ šolje brašna i So i biber po ukusu. 1 tegla srednje veličine kiselih krastavaca i Ulje za prženje. Pomešajte sve sastojke za mlečnu mešavinu i ostavite sa strane. U drugoj posudi pomešajte brašno, so i biber. Male krastavčiće umačite prvo u mlečnu, pa u „brašnastu“ mešavinu. Pržite u vrelom ulju, dok krastavci ne isplivaju na površinu i ne porumene – 2 do 3 minuta. Vadite ih na papirne ubruse. Servirajte uz sos ili jelo po želji.

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam