Punjene pečurke

Objavljeno 27.09.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je: 12 šampinjona, (trebali su da budu veći, ali pakovanje je bilo šaroliko i mali i veliki) 1 glavica crnog luka, 2 kašike ulja, 100 g pečenice 100 ml belog vina 1 crvena paprika malo peršunovog lista 100 g sira, malo soli i bibera malo origana i 100 ml pavlake za kuvanje. Priprema: Oprati pečurke i odvojiti drške.Na ulju propržiti luk, dodati seckane drške pečuraka soli po ukusu i dinstati. Dolivati vodu ako je potrebno. Kada tečnost ispari dodati belo vino. Kada je skoro gotovo, dodati seckanu papriku, origano i dinstati dok paprika ne omekša.Pred kraj dinstanja dodati pavlaku za kuvanje da prokuva i malo se zgusne. U tiganju na malo ulja propržiti seckanu pečenicu. Iseckati sir na kockice, spojiti sa pečenicom, dodati seckan peršun i sve zajedno dodati prvoj smesi. Zagrejati rernu na 200 stepeni. U pleh staviti malo ulja, ređati izdubljene pečurke i puniti ih pripremljenom smesom. Peći oko 30 minuta.Ja sam pečurke naređala na drveni štapić.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam