Punjene pečurke
Opis
Potrebno je:
12 šampinjona, (trebali su da budu veći, ali pakovanje je bilo šaroliko i mali i veliki)
1 glavica crnog luka,
2 kašike ulja,
100 g pečenice
100 ml belog vina
1 crvena paprika
malo peršunovog lista
100 g sira,
malo soli i bibera
malo origana i
100 ml pavlake za kuvanje.
Priprema:
Oprati pečurke i odvojiti drške.Na ulju propržiti luk, dodati seckane drške pečuraka soli po ukusu i dinstati. Dolivati vodu ako je potrebno. Kada tečnost ispari dodati belo vino. Kada je skoro gotovo, dodati seckanu papriku, origano i dinstati dok paprika ne omekša.Pred kraj dinstanja dodati pavlaku za kuvanje da prokuva i malo se zgusne. U tiganju na malo ulja propržiti seckanu pečenicu. Iseckati sir na kockice, spojiti sa pečenicom, dodati seckan peršun i sve zajedno dodati prvoj smesi. Zagrejati rernu na 200 stepeni. U pleh staviti malo ulja, ređati izdubljene pečurke i puniti ih pripremljenom smesom. Peći oko 30 minuta.Ja sam pečurke naređala na drveni štapić.
Komentari