Svetlana Daničić Tatić
Objavljeno 17.03.2022. od Svetlana Daničić Tatić
Oznake: 1 kašičica soli, 1 žumance i kašika ulja za premazivanje. Ugrejati mleko i vodu, 125ml mleka, 125ml vode, 2 kašike šećera, 25g svežeg kvasca, 30ml ulja, ili otopljenog putera, jer će narasti, Kiflice sa eurocremom-potrebno:1 žumance, mesiti dok se ne dobije fino glatko testo.Ostaviti na toplom da naraste oko 1 h.Kada je testo naraslo podeliti testo na dva dela, na donji deo staviti eurocrem ili dzem, napraviti mali razmak, oblikovati loptice, oko 500g brašna za peciva i kolače.Oko 200g eurocrema šecer u prahu za posipanje Vanil šećer, pa dodati kvasc i 2 kašike šećera. Ostaviti da naraste nekih 10 ak minuta.Nakon toga dodati ulje, pokriti ih i tako stoje 15 minuta .Nakon toga razvući prvu lopticu -veličine većeg tanjira, pola kesice prašaka za pecivo, prekriti krpom i ostaviti 30 minuta da narastu. Jedno žumance razmutiti i dodati kašiku ulja, premazati je sa omekšalim puterom, premazati svaku kiflicu.Peku se u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, razvući drugu lopticu iste veličine i prebaciti preko prve.Pokriti i ostaviti jos 10-15 minuta.Zatim na brašnjavoj podlozi razvučemo testo, savijati kiflicu.Svaku kiflu ređati u pleh obložen pek papirom, seći kifle željene veličine, svetlana-danicic-tatic, žumanca i so.Sve sastojke promešati i postepeno dodavati brašno i pecivo,
Opis
Kiflice sa eurocremom
Povezano
Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam
Komentari