Slatki hleb iz kantica
Opis
Limene kantice su reslatke, ne koriste se samo za dekoraciju, meni su poslužile da pečem slatki hleb u njima.
Imam dve kantice, jednu veću i jednu manju.
Potrebno je:
250 ml mleka,
50 g margarina,
150 g suvog grožđa,
1 limun,
5 kašika šećera,
1/2 kašičice soli,
pola kockice kvasca i
500 g brašna.
Priprema:
U vanglu staviti mleko izdrobljen kvasac izmešati, dodati kašikicu šećera i malo brašna. Ostaviti da se kvasac podigne. Dodati margarina, so, ostatak šećera, ribanu koricu od limuna, suvo groždje i zamesite testo.
Ostavite testo da malo odmara. Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Testo podelite na dva dela, jedan deo veći i jedan manji. Kantice obložite papirom za pečenje i stavite testo u kantice. Ostavite testo da odmara jedno dvadesetak minuta. Zatim kantice, stavite u rernu i pecite.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni. Drvenim štapićem proverite da li je hleb pečen.
Komentari