Kuglof sa makom

Objavljeno 15.07.2018. od Verica Poznanovic

Opis

Kuglof sa makom
Potrebno je:
1 kg brašna,
150g kristal šećera,
oko 7 dl mleka,
kockica kvasca i
150g masti ili margarina.

Za fil:
600g maka,
500ml mleka i
300g šećera

Priprema:

Razmutite kvasac sa kašičicom šećera, brašna, mlakom vodom i ostavite ga na toplo mesto da se kvasac digne. U prosejano brašno dodajte rastopljen margarin ili mast, šećer, i malo soli, po želji možete dodati i malo narendane limunove kore , dodajte dignuti kvasac i umesite testo. Prekrijte ga krpom i ostavite da naraste.

Kada testo naraste, podelite ga na dva dela a zatim svaki deo razvijte oklagijom.

Pre nego što testo razvijete, pripremite fil:

Mak skuvajte sa mlekom i šećerom. Razvijeno testo premažite tanko margarinom , a zatim filom i urolajte, kalup za kuglof podmažite i pospite brašnom. Zagrejte rernu, i stavite kuglof sa makom da se peče. Na 220 stepeni oko 50 minuta u zavisnosti od rerne. Od ove smese napravićete dva kuglofa.

Gotov kuglof prohladite i pospite šećerom u prahu.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam