Mama Bundeva i deca

Objavljeno 07.10.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Mama bundeva i deca

Potrebno je:

900g brašna, /200g heljdinog brašna, 200g kukuruznog griza i 500g beloga brašna/
42g Alfa kvasca,
2 kašičice šećera,
soli po ukusu,
400g pirea od bundeve i
300ml vode.

Način pripreme:

U činiju sipajte brašno, šećer i so pa dodajte kvasac( koji ste razmutili u malo mlake vode sa dodatkom šećera i brašna) dobro izmešajte a onda dodajte pire od bundeve pomešan sa mlakom vodom pa zamesite testo.
Testo prekrijte i ostavite da se udvostruči, premesite pa opet ostavite da naraste.
Podelite testo na delove . Ja sam napravila jednu veću bundevu od testa i par manjih bundevica. Od svakog dela napravite lopticu i uvežite je kanapom kao što je prikazano na slici.

Stavila sam bundevu i „bundevice“ u pleh za pečenje, i ostavila 30 minuta da narastu a onda stavila u rernu na 220 stepeni na nekih 40-ak minuta da se peku, to jest dok ne budu pečene. Proverite drvenim štapićem da li su pečene, ako se testo ne lepi za štapić, pečeno je. Prohladite malo bundevu i bundevice i pažljivo skinite kanap.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam