Kiseli krastavci

Objavljeno 21.10.2018. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je: 5 kg krastavaca, 3 l vode, 200 g šećera, 100 g soli, 1 konzervans, lovorov list po ukusu, 1 vinobran i 1 l sirćeta. Način pripreme: Prokuvati 3 l vode sa 200 g šećera,100 g soli,1 konzervansom, 1 vinobranom i 1 l sirćeta. Krastavce oprati, naslagati u tegle preko naslaganih krastavaca preliti pripremljenom tečnošću.Na svaku teglu staviti tanjirić i utopliti kao paradajz. Drugog dana, kada su tegle sa krastavcima ohlađene, ako je potrebno, doliti još tečnosti i povezati tegle.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam