Stara vangla za pripremu gibanice

Objavljeno 11.09.2023. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je: 500 g kora za gibanicu, 4 kašike brašna, 2 kašičice soli, 500 g sitnog sira, 100 g kajmaka, 3 čaše kiselog mleka (2dl ) 4 jaja i 1 kašika masti. Priprema: Rernu uključite na 200 stepeni, u vanglu sipajte brašno, so,dodajte sir, kajmak,jaja, kiselo mleko i mast. Kore iseći ili iscepkati na manje komade. Razdvojiti ih, gužvati, i ubacivati u vanglu sa filom mešajući nakon svakog ubacivanja. Nemojte ubaciti sve kore odjednom, jer će se teže mešati i veća je šansa da fil negde ne uspe da prodre. Kad su sve kore umešane ostaviti još deset minuta celu smesu da odstoji. Zatim je izlijte u okruglu tepsiju, podmazanu sa mašću i posutu brašnom . Peći gibanicu na 200 stepeni oko 45 minuta.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam