Stara vangla za pripremu gibanice
Opis
Potrebno je:
500 g kora za gibanicu,
4 kašike brašna,
2 kašičice soli,
500 g sitnog sira,
100 g kajmaka,
3 čaše kiselog mleka (2dl )
4 jaja i
1 kašika masti.
Priprema:
Rernu uključite na 200 stepeni, u vanglu sipajte brašno, so,dodajte sir, kajmak,jaja, kiselo mleko i mast.
Kore iseći ili iscepkati na manje komade. Razdvojiti ih, gužvati, i ubacivati u vanglu sa filom mešajući nakon svakog ubacivanja. Nemojte ubaciti sve kore odjednom, jer će se teže mešati i veća je šansa da fil negde ne uspe da prodre. Kad su sve kore umešane ostaviti još deset minuta celu smesu da odstoji. Zatim je izlijte u okruglu tepsiju, podmazanu sa mašću i posutu brašnom .
Peći gibanicu na 200 stepeni oko 45 minuta.
Komentari