Štrudla sa dunjama

Objavljeno 07.10.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Miriše na jesen, Štrudla sa dunjama ili gunjama, kako god Potrebno je za testo: 200 ml mleka, 2 jaja, 20g kvasca, 1 kašičica šećera, korica limuna, prstohvat soli, 1dl ulja i oko 700 g bršna. Fil: 1 kg rendanih gunja ili ti dunja 8 kašika šećera i 2kesice vanilim šećera. ( šećer i vanilin šećer izmešajte) Priprema: U malo mleka rastopiti kvasac sa šećerom i malo brašna. Dodati ostatak mleka, jaja, koricu limuna, ulje, brašno so i umesiti testo. Ostaviti pokriveno da naraste pa premesiti. Testo podeliti na četiri dela. Rastanjiti prvi deo testa posuti šećeromi vanilin šećerom i na početak testa rasporedite 250g dunja. Uviti u rolat. Tako uraditi i sa preostala tri dela testa. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, poređati štrudlice. Ostaviti desetak minuta da malo odmaraju. Rernu uključiti na 200 stepeni pa smanjiti na 180 stepeni i peći štrudlu, samo pazite da se ne prepeče. Gotovu štrudlu ostavite da se ohladi isecite, pospite šećerom u prahu ili služite uz kuglu sladoleda od vanile u oba slučaja je odlična.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam