Prasići
Opis
Testo:
500-550g brašna1 kašičica soli150 ml jogurta sobne temperature100 ml ulja i 1 jaje u jednoj šerpici u 50 ml tople vode aktivirati 20 g svežeg Alpha kvasca sa 1 kašičicom šećera i 1 kašičicom brašnaPunjenje: suhomesnati proizvodi sitno iseckani (ja sam stavila šunku, suvi vrat i sasvim malo čajne), 180 g kisele pavlake, 2 rendana kuvana jajeta (moji klinci ne vole pa sam ih preskočila) i 100 gr rendanog kačkavalja.
Još je potrebno: 1 belance za premazivanje, biber u zrnu i čačkalice.
Umesiti testo i ostaviti na toplom da se udupla. Napraviti 13 kuglica od oko 65g (jedna je za uši, njuškice i repiće). Rastanjiti na dlanu, filovati i zatvoriti. Deo sa spojem ide dole. Premazati belancetom. Oblikovati njuškice, uši i repiće (zaposlite dečije prstiće, oni su brži i spretniji za ovaj deo pripreme). Premazati i njih belancetom. Za oči staviti zrna bibera, a u njuškice delove čačkalica.
Odmah ih peći. Kod mene 20 min na 190*C. Pečene ovlaš premazati margarinom zbog sjaja (samo preći preko njih kockicom margarina). Izvaditi na rešetku i pokriti krpom da se malo prohlade.
Napomena: meni je bilo dovoljno 500g namenskog brašna TIP 500. Pavlake sam stavila otprilike, samo da povežem fil a kačkavalj je isto bio isečen na kockice. Kad budete vadili čačkalice, prvo ih malo „zavrtite“ između prstiju da prasići ne bi ostali bez njuškica
Prema receptu Ane Lovic Ex Davidovic
Komentari