Saće sa sirom i šunkom
Sastojci
- 450 gr brašna
- 20 gr svežeg kasca
- 1 kašičica šećera
- 1 dl mleko
- 1 dl jogurta
- 50 ml ulje
- 1 kašičica soli
- Fil-150 gr sira
- 200 gr šunkarice
- Preliv- 150 gr putera
- 3 čena belog luka
- 2 kašike seckanog peršuna
Opis
- 1.U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko s izmrvljenim kvascem, kašičicom šećera i brašna, pa dobro izmešati. Prekriti suvom krpom i ostaviti da nadođe. U vanglicu za mešanje sipati polovinu brašna, dodati so i promešati.Sipati nadošao kvasac, jogurt i ulje pa promešati.Postepeno dodavati preostalo brašno i rukom mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo prekriti krpom i ostaviti da nadođe. Fil-Šunkaricu iseći na kockice i sjediniti sa sitnim sirom. Puter rastopiti pa sjediniti s pasiranim belim lukom i peršunom. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 5mm. Okruglom modlom za krofne izvaditi krugove od testa. Na svaki krug naneti kašičicu fila,pa krajeve spojiti prema sredini i slepiti.
- 2.Okruglu tepsiju prekriti papirom za pečenje pa u nju poslagati paketiće testa sa završecima okrenutim nadole.
- 3.Testo premazati polovinom preliva i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.Potom ga izvaditi iz rerne i premazati preostalim prelivom pa vratiti da se dopeče.
Komentari