Pekarske kiflice
Sastojci
- 1 kg brašna,
- 2 kašičice soli,
- 1 supena kašika šećera,
- 1 kesica suvog kvasca,
- ½ litre mlake vode i 100g masti .
Opis
- U duboki sud staviti so, brašno, šećer, kvasac, mast pa uz lagano dodavanje vode zamesiti testo. Testo u sudu mesiti dok ne počne da se odvaja od zidova posude, prekrijte providnom folijom i ostaviti da naraste. Testo premesite nekoliko puta, od testa praviti kuglice, razvaljati ih oklagijom i umotati u kiflu.Kifle redjati u podmazanu tepsiju i ostaviti još malo da rastu. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite kifle dok ne dobiju lepu zlatnu boju
Bonus saveti
Hrskave, mirisne, zlatne, čuje se bumbarov let, proleće kuca na vrata, ne samo da moja porodica voli ove kiflice već i komšiluk.Kažu miris ih vodi do moje kuće.....
Komentari