Sastojci

1 kg brašna,
2 kašičice soli,
1 supena kašika šećera,
1 kesica suvog kvasca,
½ litre mlake vode i 100g masti .
1.U duboki sud staviti so, brašno, šećer, kvasac, mast pa uz lagano dodavanje vode zamesiti testo. Testo u sudu mesiti dok ne počne da se odvaja od zidova posude, prekrijte providnom folijom i ostaviti da naraste. Testo premesite nekoliko puta, od testa praviti kuglice, razvaljati ih oklagijom i umotati u kiflu.Kifle redjati u podmazanu tepsiju i ostaviti još malo da rastu. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite kifle dok ne dobiju lepu zlatnu boju
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Hrskave, mirisne, zlatne, čuje se bumbarov let, proleće kuca na vrata, ne samo da moja porodica voli ove kiflice već i komšiluk.Kažu miris ih vodi do moje kuće…..