MUSLI PECIVO
Sastojci
- Brašno, tip 500 200g
- Med 65g
- Suvo grožđe 100g
- So 8g
- Crno brašno 200g
- Voda 130ml
- Puter 65g
- Lešnici 100g
- Alpha Sveži kvasac 30gr
Opis
- Kratko ipecite lešnike u rerni. U činiju izmešajte brašno i so. Dodajte toplu vodu, Alpha kvasac, puter i med.
- Mešajte varjačom 2 minuta. Promešajte ponovo kako biste dobili homogenu masu. Ubacite seckane lešnike i suvo grožđe unutra.
- Oblikujte loptu i vratite u činiju. Pokrijte vlažnom krpom i ostavite da stoji 30 minuta na toplom mestu.
- Loptu razvijte u pravougaonik 1,5cm debljine. Isecite trake širine 1,5cm.
- Stavite trake na vlažnu krpu, a zatim uvaljajte u činiju s muslijem. Ređajte u nauljen pleh i neka odstoje još 30 minuta. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190˚C. Pecite oko 10-12 minuta.
Komentari