Hleb iz zemljanog pekaca

Sastojci

  • 500 g brasna
  • 25 g kvasca Alfa
  • 150 ml vode
  • 100 ml mleka
  • 1,5 kasikica soli
  • 1 kasikica secera
  • 2 kasike masti
  • 1 jaje za premazivanje

Opis

60'
40'
0
0
  • Pomesati šećer i kvasac pa pomešati sa malo mlake vode (od ukupne kolicine)i ostaviti da uskisne. U posudu za mešenje staviti pola količine brašna. Dodati so, mast, mleko, ostatak vode, i nadošli kvasac. Uz postepeno dodavanje ostatka brašna umesiti testo. Ostaviti oko 30 minuta da naraste.
  • Za to vreme zemljanu posudu sa poklopcem staviti u rernu, te je uključiti na 200 stepeni. Kada je testo naraslo premesiti ga, formirati "loptu" oštrim nožem zaseći malo, pa ga staviti na papir za pečenje, prečnika zemljane posude. Po želji premazati umućenim jajetom.
  • Pažljivo izvaditi vruću zemljanu posudu i u nju zajedno sa papirom staviti cipovku. Poklopiti i staviti da se peče oko 40 minuta bez otvaranja posude.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam