Bubble hleb

Opis

Za testo:
500 g brašna
200 ml mleko
100 ml ulje
25 g svežeg Alfa kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
100 g kisele pavlake
Za premazivanje:
po potrebi mleko
po potrebi maslac
Priprema:
1.U mlako mleko dodati izmrvljen alfa kvasac,šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da alfa kvasac nadođe.
U dublju posudu usuti brašno,dodati nadošli alfa kvasac,ulje,so,kiselu pavlaku i zamesiti testo.
Prekriti prianjajućom providnom folijom i ostaviti da odstoji sat vremena.
2.Tepsiju premazati maslacem.
Od nadošlog testa praviti loptice različitih veličina i ređati ih u tepsiju.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji pola sata.
3.Loptice premazati mlekom i peći u dobro zagrejanoj rerni 30 minuta.
4.Gotov hleb izvaditi iz rerne,premazati otopljenim maslacem i ostaviti da se prohladi.
5.Hleb izručiti iz tepsije i poslužiti.
Komentar:
Mališani obožavaju ovaj hleb.Loptica po loptica i za tili čas nestanu sa tacne.Mekani hleb koji je fantastičnog ukusa i zato je naše omiljeno uskršnje pecivo.

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam