Dijamant hleb

Objavljeno 16.10.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:

4 dl mlake vode,
4 kašike majoneza,
1 kašičica soli
1 kašičica šećera,
100 grama seckane slanine,
100g seckanoga sira,
1 kesica suvoga kvasca i
brašna po potrebi da se dobije srednje tvrdo testo.

Za posipanje:

semenke suncokreta.

Za premazivanje:

2 kašike majoneza.

Priprema:

Kvasac pomešajte sa šećerom i mlakom vodom, pa ostavite 10-ak minuta da se aktivira. Kada je zapenio dodajte postepeno brašno i sve ostale sastojke, majonez, slaninu, sir i so. Ostavite ga na toplom mestu da narasta oko sat vremena. Nakon toga ga izvadite na površnu koju ste posuli brašnom, pa ga dobro rukama premesite. Hleb stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Na sredinu hleba stavite ukoso šoljicu za kafu koju ste obložili testom, i pospite ceo hleb semenkama po ukusu i premažite majonezom. Ostavite još desetak minuta hleb da odmara. Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite hleb da se peče. Kada je hleb pečen izvadite ga, ostavite da se ohladi. U šoljicu stavite cveće. Po mieni cveće oplemenjuje svako jelo.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam