Gibanica

Objavljeno 04.10.2023. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:
500g domaćih sukanih pečenih kora
500g sira,
150g kajmaka
5 jaja
3 dl kisele vode
2 kašike masti za premazivanje

Priprema:

Tepsiju za pečenje podmazati mašću.
Sir iseckati, dodati jaja i kajmak.
U okruglu tepsiju staviti jednu koru, pa malo poprskati otopljenom mašću i kiselom vodom.
Zatim, dodati drugu koru i sipati smesu jaja, kajmaka i sira.
I tako redom dok se sve ne potroši
Na kraju, staviti dve kore i poprskati mašću i kiselom vodom.
Peće u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne bude pečena.
So nisam dodavala jer su i sir i kajmak bili slani.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam