Hleb sa blitvom

Objavljeno 18.05.2019. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:

pola kockice kvasca,
1 kašičica soli,
1/2 kašičice šećera,
1 struk mladog crnog luka,
6 listova blitve,
500g brasna i
mlaka voda.
Priprema:

Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac, seckanu blitvu, seckan mlad crni luk i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos brašna. Ostaviti testo da naraste. Premesite i stavite u podmazanu i brašnom posutu tepsiju.Ostavite još oko petnestak minuta da testo naraste. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, štapićem proverite da li je hleb pečen, ako testo ne ostaje na štapiću pečen je.

0
0

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam