Kiflice od“ludog testa“

Opis

Za testo:
500 g brašna
125 ml mleko
20 g svežeg Alfa kvasca
1/2 kašičice praška za pecivo
2 kašike šećera
1 kašičica soli
180 g jogurta
50 ml ulje
1 jaje
Za nadev:
po potrebi eurokrem
Za premazivanje kiflica:
1 jaje
1 jašika kisrle pavlake
Za valjanje kiflica:
po potrebi šećer u prahu
Priprema:
1.U mlakom mleku rastvoriti alfa kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
U dublju posudu usuti 250 g brašna,dodati prašak za pecivo,so i izmešati.
Zatim didati ulje,jogurt i razmućeno jaje.
U sve to dodati nadoßli alfa kvasac i uz posteoeno dodavanje preostale količine brašna(250 g) zamesiti mekše testo.
2.Najlon kesu premazati uljem,u nju staviti testo i dobro zavezati tako da se istisne sav vazduh.
Kesu sa testom ostaviti u frižider na minimum 4 sata(idealno bi bilo da odstoji 6 sati).
3.Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razviti u veliki krug.
Iseći na trouglove i na svaki trougao naneti po 1 kašičicu eurokrema.
4.Uviti kiflice i poređati ih u pleh obložen pek-papirom.
Ostaviti da odstoje 15 minuta.
Tada rernu uključiti i zagrejati na 220 stepeni. 15 minuta.
Jaje i kiselu pavlaku sjediniti viljuškom i premazati kiflice.
Peći na 180 stepeni 25 minuta.
5.Gotive kiflice izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
6.Kiflice uvaljati u šećer u prahu,servirati i poslužiti.
Komentar:
Kiflice koje su eobičnog naziva,ali fantastičnog ukusa i zato su naše omiljeno uskršnje pecivo.
Možete duplirati sastojke za testo,pa testo držati u frižideru i do 5 dana i po potrebi od njega praviti lepinje,krofne,mekike,piroške…

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam