Pizza Calzone

Objavljeno 09.07.2023. od Ana Lović

Opis

Za testo:
450 g brašna
1 kesica suvog Alfa kvasca
200 ml tople vode
100 ml toplog mleka
2 kašike maslinovog ulja
kašičica soli
kašičica šećera

Za punjenje:
100 g pečurka
100 g suvog vrata
100 g rendane mocarele
Kečap ili paradajz sos

Zamesiti testo i ostaviti ga da naraste (oko 45 minuta). Testo će biti jako meko i pomalo lepljivo, ali ne treba dodavati brašno.

Pripremiti nadev. Pečurke sitno iseckati i propržiti da porumene. Začiniti biberom, belim lukom u prahu i origanom. Kada se ohlade dodati sitno iseckan suvi vrat, rendanu mocarelu i kečapa tek toliko da se sve lepo poveže.
* Pečurke sam propržila da ne bi pustile vodu tokom pečenja, a i ovako budu ukusnije.

Radnu površinu posuti brašnom i malo premesiti testo, ali baš kratko. Podeliti na 6 delova i oblikovati loptice. Svaku prstima rastanjiti na pobeašnjenoj površini i dodati punjenje. Preklopiti, premazati kečapom ili paradajz sosom, posuti sa malo malo sira odozgo i peći u zagrejanoj rerni na 250°C oko 10 minuta, dok ne dobiju lepu boju. Proveriti da li su pečene i odozdo.

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam