Pogača sa belim lukom

Objavljeno 26.09.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:

pola kockice kvasca,
1 kašičica soli,

1 kašičica šećera,
5 čenova beloga luka,
500g brašna i

mlaka voda.

Za premazivanje: 1 žumance
Za posipanje: po ukusu susam i mak u zrnu.

Priprema:

Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac. iseckan beli luk i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos brašna. Ostaviti testo da naraste. Premesite, formirajte pogaču, tepsiju podmažite i pospite brašnom. Pogaču premažite žumancetom i pospite susamom i makom.Rernu zagrejte, pogaču u tepsiji ostavite još malo da raste i pecite dok lepo ne porumeni. I miris i ukus i izgled.

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam