Škotski hlepčići

Objavljeno 04.02.2023. od Verica Poznanovic

Opis

Reč klan je izvedena od keltske reči clann — „deca ” ili „potomstvo”; to nije reč za „porodicu ” ni u keltskom, irskom , ni u škotskom.
Škotski hlepčići
Mera je
1 šolja = 250 ml
5 šolja brašna
1 kašika soli
70g putera
1 kesica suvog kvasca
3/4 šolje mleka i
2 šolje vode
Za premazivanje:
1/2 šolje mleka
Za posipanje:
brašno
Priprema:
U vanglu nasuti brašno, dodati so, puter, suvi kvasac, mleko i vodu. Sve sastojke dobro sjediniti i ostaviti testo da raste. Kada je testo naraslo, izručite ga na radnu površinu i podijelite ga na 12 jednakih delova i formirajte hlepčiće. Premažite ih sa mlekom , pospite sa malo brašna i ponovo ih ostavite oko 30 minuta da narastu.Pre nego ih stavite u rernu pritisnite svaki hlepčić palcem na dole na sredini hlepčića. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220C oko 30 minuta, odnosno dok ne budu pečeni.
Ove hlepčiće možete praviti sa dodacima začina i belog i crnog luka ili propržite tanko isečenu slaninu pa je onako hrskavu izlomite i pomešajte sa testom s a dodatkom narandžine kore.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam