Uskršnje pecivo sa džemom

Opis

Za testo:
200 ml mleko
2 kašičice suvog instant Vrenje kvasca
4 kašike šećera
50 ml ulje
50 ml rastopljenog maslaca
1 vanilin šećer
1 jaje
prstohvat soli
oko 550 g brašna
Za nadev:
po potrebi džem
Za posipanje:
po potrebi kristal šećer
po potrebi šećer u prahu
Priprema:
1.U mlako mleko dodati Vrenje suvi kvasac,šećer i izmešati ručnom žicom za mućenje.
Dodati ulje,otopljen maslac,vanilin šećer,jaje,so i sjediniti ručnom žicom za mućenje.
Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.
Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 40 minuta.
2.Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti i podeliti na 8 delova.
Svaki deo premesiti formirajući jufkice i ostaviti da odstoje 5 minuta prekrivene providnom prianjajućom folijom.
3.Jufkice razviti okkagijom i premazati džemom te urolati.
4.Svaku rolnicu iseći napola.
Uvijati tako da džem bude sa spoljašnje strane.
5.Ređati u pleh koji ste obložili pek-papirom.
Posuti kristal šećerom i ostaviti da odstoje 15 minuta prekrivene čistom kuhinjskom krpom.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta.
6.Pečeno pecivo izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohladi,posuti šećerom u prahu te poslužiti.
KOMENTAR:Predivno mekano pecivo koje svi volimo i zato je naše omiljeno uskršnje pecivo.

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam