Venčići sa nutellom
Opis
Za šerbet: 100ml vode i 50g šećera.Za testo: 200ml mleka, 100ml ulja, 20g Alpha kvasca, malo soli i 500 g brašna.Za filovanje: nutella (a može i džem po izboru, mak ili orasi).Za premazivanje: malo mleka ili 1 jaje.Vodu i šećer staviti da se kuva oko 3 min. Mleko i kvasac staviti da nadođe.
U nadošao kvasac dodati ulje, so i šerbet koji se za to vreme prohladio.Voditi računa da ne bude mnogo hladan, a ni vreo. Dodati brašno i umesiti testo. Ostaviti da nadođe.
Kad testo nadođe podeliti ga na 10 loptica. Svaku razviti kao pravougaonik, zaseći nožem kao na slici i filovati nutellom. Uviti kao rolat i oblikovati venčić.
Poređati ih u podmazan pleh i premazati mlekom ili jajetom.Staviti ih sa strane dok se rerna zagreje. Peći oko 15 min na 180*C.
Prema receptu Ane Lovic Ex Davidovic
Komentari