Kroasani sa marmeladom
Sastojci
- 600 g brašna
- 1 kocka kvasca vranje
- 1 kašika šećera
- 1 dl mleka
- 1 jaja
- 1 casica ulja
- 250 g margarina
- 1 prašak za pecivo
Opis

- U mlako mleko sipati kvasac i 1 kašiku šećera, zatim ostaviti da narasteU drugu posudu staviti brašno,ulje, prašak za pecivo i nadošli kvasac, zatim zamesiti testo i ostaviti da narasteKada testo naraste podeliti na 5-6 delova i svaki deo rastanjiti i premazati maslacem osim zadnjeg dela,rastanjiti ga u veliki krug iseći na trake i filovala sam marmeladom i kremom,a možete filovati po željiPosle toga zaviti i staviti po jednu kockicu margarina.Kroasane peći sve dok ne porumenePečene kroasane posuti se šećerom u prahu i poslužiti
Bonus saveti
Za čas se pojedu koliko su ukusne
Komentari