Kroasani sa marmeladom

Sastojci

  • 600 g brašna
  • 1 kocka kvasca vranje
  • 1 kašika šećera
  • 1 dl mleka
  • 1 jaja
  • 1 casica ulja
  • 250 g margarina
  • 1 prašak za pecivo

Opis

16'
30'
0
0
  • U mlako mleko sipati kvasac i 1 kašiku šećera, zatim ostaviti da narasteU drugu posudu staviti brašno,ulje, prašak za pecivo i nadošli kvasac, zatim zamesiti testo i ostaviti da narasteKada testo naraste podeliti na 5-6 delova i svaki deo rastanjiti i premazati maslacem osim zadnjeg dela,rastanjiti ga u veliki krug iseći na trake i filovala sam marmeladom i kremom,a možete filovati po željiPosle toga zaviti i staviti po jednu kockicu margarina.Kroasane peći sve dok ne porumenePečene kroasane posuti se šećerom u prahu i poslužiti

Bonus saveti

Za čas se pojedu koliko su ukusne

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam