Potrebno je : 2 jajeta 400 ml mleka 100 ml voda 1 kocka kvasac 3 kašike ulja 1 kašičica šećera 3 kašičice soli 900 gr brašna I još je potrebno : 200 gr suve slaninice 1 čaša pavlake 1 jaje 30 gr susam 200 gr margarin Priprema : Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko sa vodom,dodati šećer ,izmrviti kvasac i nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu posudu stavite jaja,ulje,so,polovinu pripremljenog brašna,isipajte nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.Testo odmah podelite na dve lopte. Svaku lopticu podelite još na 6 loptica.Rastanjiti ih oklagijom i na svaku narendati margarin,sem na zadnju.Složiti jednu na drugu i oklagijom razviti veliki krug.Krug preseći na 16 delova(može i više i manje)u zavisnosti koliko želite da vam budu veliki kroasani. Na svaki deo testa staviti pola kašičice pavlake i deo suve slaninice.Urolati kroasane i stavljati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje. Postupak ponavljati dok ne smotate sve kroasane. Pokriti prianjajućom folijom i ostavite 70 minuta da miruju,da dobro narastu. Jaje umutite viljuškom i premazati svaki kroasan.Posuti susamom.Peći na 200 C oko 20 minuta. Uživati u divnom ukusu. Prijatno !

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.