Za testo: – oko 500 g brašna – 1 paketić Alfa kvasaca – 1 kašičica šećera – 100 g margarina – 2 dl mleka – 1 dl vode – 1 jaje – malo soli Za fil: – 100 g rendane čokolade za kuvanje Ostalo: – 1 jaje za premaz – šećer u prahu za posipanje Priprema: U mlakoj vodi razmrviti kvasac sa šećerom i ostaviti na toplom mestu da nadođe. Za to vreme pomešati brašno sa omekšalim margarinom, dodati jaje, so i mleko. Na kraju dodati nadošli kvasac i zamesiti glatko testo. Testo pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi da odstoji oko sat vremena da se udvostruči. Zatim nadošlo testo premesiti i podeliti ga na dva dela. Jedan deo testa razvući oklagijom u pravougaonik na debljinu oko 0,5 cm i posuti polovinom rendane čokolade. Uviti rolat i oštrim nožem Lepezice sa čokoladom popreko seći na veće štrudlice. Svaku štrudlicu popreko zaseći nožem na nekoliko mesta, ali ne do kraja, tako da se dobije lepeza. Postupak ponoviti sa preostalim testom. Lepezice ređati u podmazan pleh, premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta ili dok ne porumene. Pečene lepezice posuti šećerom u prahu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.