Testo: 1 kg brašna T-400 1 kocka alfa kvasac 200 ml jogurta 200 ml mleka 100 ml vode 1,5 kašičica soli 1 kašičica šećera 150 ml ulja Fil: 300 g belog sira 150 g pečenice 1 komad jaje za premazivanje 200 g putera U mlakoj vodi razmutiti kvasac i dodati kašičicu šećera. Ostaviti da nadođe. Pola ukupne količine brašna sipati u posudu za mešenje i dodati so i ulje. U šerpicu sjediniti mleko i jogurt pa zagrejati, tek da bude mlako. Sipati i to u brašno, na kraju dodati nadošli kvasac. Postepeno dodavati ostatak brašna pa zamesiti testo. Ostaviti ga da narasta oko 20 minuta. Za fil pomešati iseckanu pečenicu sa sirom. Kada je testo naraslo, premesiti ga pa ga razviti u što veći krug. Modlom za krofne ili sa čašom izvaditi krugove. Svaki krug razviti oklagijom. Do pola zaseći nožem, a na drugu polovinu staviti po jednu kašičicu fila Uviti kiflice. U tepsiju izrendati hladan puter, prekriti celo dno tepsije. Preko putera poredjati kiflice. Premazati ih umućenim jajetom. Rernu ukljuciti na 180 stepeni da se ugreje. Ostaviti kiflice u tepsiji oko 30 minuta, a onda ih staviti u vruću rernu da se peku oko 30 minuta.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.