Pre pecenja, po zelji, odozgo narendati margarin.
0,5l (mleko, voda i jogurt) | |
2,5 kasicice kvasca | |
2,5 kasicice secera | |
2,5 kasicice soli | |
1 soljica zejtina | |
2 jajeta | |
1 margarin | |
susam | |
1. | Smlaciti mleko i vodu, dodati kvasac, secer i brasno. Kad nadodje, dodati jogurt (sobna temperatura), zejtin, so, 1 jaje i 1 zumance (belnace ostaviti za premazivanje) i brasno po potrebi. Zamesiti testo, napraviti 18 loptica, na tri mesta po sest. Izmedju premazivati otopljenim margarinom. Svaku koru preseci na 16 delova, oblikovati kroasane. Premazati ih belancetom i ukrasiti susamom. Nakon 1,5-2h, peci kroasane, na 200 stepeni, oko 20min. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |