Mirisne mini babke sa orasima
Mirisne mini babke sa orasima
Mirisne mini babke sa orasima
Mirisne mini babke sa orasima
Mirisne mini babke sa orasima
Mirisne mini babke sa orasima

Sastojci

200ml toplog mleka
50g šećera
pola kocke Alfa kvasca
1 kesica vanilinog šećera
prstohvat soli
3 žumanca
550g brašna
100g margarina sobne temperature
3 belanca
3 kašike šećera
1 kesica vanilinog šećera
200g mlevenih oraha
1/2 kašičice cejlonskog cimeta
na vrh noža muskatnog oraha
šećer u prahu za posipanje.

Instrukcije

1.U toplo mleko ubacite kvasac, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli i promešajte. Dodajte žumanca i otprilike polovinu brašna. Kašikom mešajte da se sve sjedini i kvasac otopi. Postepeno dodajte ostatak brašna i rukama umesite testo. Posudu sa testom pokrijte i ostavite da testo naraste 40-45 min. Pospite malo brašna i blago premesite testo. Ostavite pokriveno bar još 20 minuta da naraste.
2.Za to vreme pripremite nadev.
3.Mikserom penasto umutite belanca sa šećerom. Dodajte vanilin šećer, mlevene orahe, cejlonski cimet i muskatni orah i dobro promešajte. Nadošlo testo preručite na radnu površinu posutu brašnom i podelite na 2 dela. Svaki deo podelite na 4 dela. Svih osam dela testa oblikujte u loptice i pokrijte kuhinjskom krpom. Ostavite na da narastu desetak minuta.
4.Uzmite jednu lopticu i oklagijom razvijte u pravougaoni oblik, dimenzije otprilike oko 30x20cm. Ravnomerno premažite sa 2-3 kašike nadeva i pažljivo urolajte. Rolat presecite po dužini i prebacite jednu traku preko druge unakrsno i obmotajte jednu oko druge. Babku prebacite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Postupak ponovite sa preostalim testom.
5.Rernu uključite na 180-200 stepeni. Ostavite babke da narastu dok se greje rerna a zatim ih ubacite u zagrejanu rernu i pecite dvadesetak minuta.
6.Ohlađene babke pospite šećerom u prahu.
7.Prijatno!

Pecivo za potpuno uživanje u jesenjim danima.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.