Piramida torta sa štrudlama od višanja i vanila kremom
Piramida torta sa štrudlama od višanja i vanila kremom
Piramida torta sa štrudlama od višanja i vanila kremom
Piramida torta sa štrudlama od višanja i vanila kremom
Piramida torta sa štrudlama od višanja i vanila kremom
Piramida torta sa štrudlama od višanja i vanila kremom
Piramida torta sa štrudlama od višanja i vanila kremom
Piramida torta sa štrudlama od višanja i vanila kremom
Piramida torta sa štrudlama od višanja i vanila kremom

Sastojci

Za štrudlice: 15g svežeg Vrenje kvasca
100g šećera
100g margarina
100ml hladne vode
1 kesica vanilin šećer
450-500g brašna
1 čaša (180g) kisele pavlake
Za vanila krem: 2 pudinga od vanile
10 kašika šećera
500ml mleka
125g margarina
1 čaša kisele pavlake (180g)
200ml slatke pavlake
1 kesica vanilin šećer
Za fil od višanja: 800g višanja, 200g šećera.
Još je potrebno i 200ml slatke pavlake i 150g crne čokolade (najbolje termostabilne kapljice)

Instrukcije

1.Prvo skuvajte višnje sa šećerom dok se ne zgusne, Oko 30-40 minuta na laganoj vatri. Ostavite da se skroz ohladi.
2.Zatim umesite testo za štrudlice. Kvasac izdrobite u vodi, dodajte šećer i vanilin šećer i kiselu pavlaku. Žicom za mućenje dobro sjedinite, dodajte polovinu brašna i margarin isečen na kockice. Postepeno dodajte ostatak brašna. Testo ostavite pokriveno dvadesetak minuta.
3.Na pobrašnjenu radnu površinu prebacite testo i podelite na dva jednaka dela. Od svakog dela odvojite 5 loptica. Poređajte svih 10 loptica na radnu površinu. Uzmite prvu lopticu i oklagijom je rastanjite na debljinu od otprilike 3 milimetra, dužine do 40cm i širine do 15cm. Pazite da se testo ne pocepa jer će iscuriti fil tokom pečenja. Rasporedite 1,5-2 kašike fila od višanja i 1,5-2 kašike čokoladnih kapljica na jedan kraj testa. Pažljivo urolajte, pritisnite krajeve i prebacite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Postupak ponovite sa preostalih 9 štrudlica.
4.Ubacite tepsiju u unapred zagrejanu rernu i pecite štrudlice na 180 stepeni 15-20 minuta odnosno dok ne porumene.
5.Spremite fil od vanile. U 200ml mleka rastvorite puding. Preostalo mleko stavite sa šećerom da provri. U uzavrelo mleko sipajte rastvoren puding i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi pokriveno samolepljivom folijom da se ne stvori korica. Umutite margarin sa vanilinim šećerom, dodajte postepeno puding i umutite fil. Dodajte kiselu pavlaku i još malo mutite. U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku i sjedinite sa filom.
6.Na tacni poređajte 4 štrudlice jednu do druge. Premažite filom. Potom poređajte 3 štrudlice koje ćete premazati filom. Na fil stavite 2 štrudlice, ponovo premažite filom i odozgo stavite poslednju štrudlicu. Celu tortu premažite filom. Ostavite u frižideru da se fil stegne najbolje preko noći.
7.Umutite slatku pavlaku i premažite preko fila. Dekorišite po želji.
8.Prijatno!

Slika govori da treba spremiti ovu tortu, zar ne?

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.