POTREBNO JE 600 g brašna 1 kvasac (40g) 80ml ulja 160 g ajvara 260 ml vode 1 mala kašikica šećera 2 ravne kašikice soli 1 jaje 2 kašike susama PRIPREMA U posudu za mešenje staviti malo mlake vode(od ukupne količine)dodati izmrvljen kvasac i šećer.Ostaviti 5 minuta da kvasac nadodje.Zatim dodati ulje,ostatak mlake vode,so i ajvar.Mešati varjačom i postepeno dodavati brašno.Kada se masa pretvori u testo prebaciti je na radnu površinu i umesiti testo koje treba da bude malo mekše.Ostaviti testo 30 minuta na toplom mestu da naraste.Kada je testo naraslo premesiti ga pa ga razviti u veliki krug debljine oko 5mm. Malom čašom ili modlom vaditi krugove. Redjati krugove u podmazanu tepsiju .Svaki krug premazati umućenim jajetom pa preko njega staviti jos jedan krug testa i opet premazati jajetom i posuti susamom. Ostaviti tako u tepsiji oko 30 minuta a onda staviti pogačice u zagrejanu rernu da se peku oko 25 minuta.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.