Brašna 500gr | |
Mleka 250ml | |
1 kesica suvog kvasca | |
1 kaskikica soli | |
1 kaskikica šećera | |
250ml mleka | |
1 zunance | |
1 šoljica ulja 50ml | |
1 belance | |
50 ml vode | |
Brašna 2 ravne kašike | |
1 kašika soli | |
1. | Polovinu brašna sipati u veću posudu. Napraviti udubljenje pa staviti so, šećer. suvi kvasac, žumance i sa mlakim mlekom zamesiti testo uz dodatak preostalog brašna. Testo ostaviti da nadođe oko 40 minuta,Nadošlo testo podeliti na 12 malih loptica iste veličine. Loptice valjati da se dobije duži valjak pa spojiti po četiri valjka. Dugački valjak iseći na tri dela. Premaz Premazati sa belancetom i peći 10 minuta na 200 stepeni. Izvaditi prstiće iz rerne i po njima staviti beli slani preliv manje ili više po prstićima. Vratiti u rernu na 200 stepeni još 10 minuta. Preliv od brana i vode Pripremiti beli slani preliv: Brašno i so pomešati sa vodom, pa sipati ga u poslastičarsku kesu. Biće vam lako šarati sa tim po prstićima. Služiti tople . |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |