Za testo: 450 g brašna 1/2 kockice alfa kvasca 1 kašičica šećera 50 ml voda 50 ml ulje 100 g kisele pavlake 1 kašičica so Za prelivanje: 1 kašika brašna 3 kašike voda 1 kašičica so na vrh noža prašak za pecivo Za premazivanje: po potrebi ulje Priprema: Alfa kvasac rastvlriti u mlakoj vodi,,dodati 50 g brašna,šećer,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.Zatim dodati ulje,kiselu pavlaku,so i postepeno dodajući preostalo brašno(400 g) zamesiti testo.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 45 minuta.Nakon toga,testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini formirajući jufku. Jufku razviti formirati dugačak valjak. Tepsiju premazati uljem,pripremljeni valjak od testa,staviti u sredinu tepsije,pa u krug uvijati testo.Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta.Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.Za prelivanje:U činiju staviti brašno,dodati prašak za pecivo,vodu,so i izmešati. Izvaditi tepsiju iz rerne,pa smesom za prelivanje preliti pecivo(šarati) i vratiti u rernu na 2-3 minuta. Gotovu slanušu izvaditi iz rerne,premazati uljem i ostaviti da se prohladi. Slanušu poslužiti. KOMENTAR:Miriše na proleće,zato je ovo moj omiljeni prolećni recept.Probajte,nećete se pokjajati.Ukusno,lisnato pecivo koje ćete sigurno zavoleti.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.