Za testo: 500 g brašna 20 g svežeg Alfa kvasca 1 jaje 150 g jogurta 100 ml maslinovog ulja 1 kašičica soli 1 kašičica šećera 1 kašičica praška za pecivo 150 ml mleko Za nadev: po potrebi eurokrem Za premazivanje: 1 žumance 1 kašika mleko Za posipanje: po potrebi šećer u prahu Priprema: 1.Alfa kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu. Dodati šećer,mlako mleko,2 kašike brašna,izmeśati i ostaviti da odstoji 2 minuta. Dodati jogurt,maslinovo ulje,razmućeno jaje i izmešati. U zasebnu posudu usti brašno,dodati prašak za pecivo,so i izmešati. U smesu sa rastvorenim alfa kvascem postepeno dodavato brašno i prvo mešati ručnom žicom za mućenje,a zatim nastaviti mešenje rukom,pa zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste. 2.Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na 2 dela formirajući jufke. 3.Obe jufke razviti oklagijom u veliki krug i iseći na po 12 trouglova. Na svaki trougao staviti eurokrem. 4.Uviti kiflice i poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 10 minuta. Žumance i mleko razmutiti viljuškom i premazati kiflice. Kiflice peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. 5.Pečene kifluce izvaditi iz rerne,prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade. 6.Kiflice posuti šećerom u prahu,servirati i poslužiti. Komentar: Za sladak početak Nove godine-zato su nam ove kiflice jedno od najomiljenijih novogodišnjih peciva.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.