Potrebno je: 500-600 grama brašna 1 kockica Alfa kvasca kašika šećera kašičica šećera 1 jaje 1 belance (žumance ostavite za premazivanje) 100 mililitara vode 150 mililitara mleka 100 mililitara ulja susam za posipanje Priprema: vodu i mleko smlačite, dodajte šećer i izmrvljeni kvasac. Ostavite 5 minuta da odstoji. Nadošli kvasac stavite u vanglicu u kojoj ćete mesiti testo. U kvasac dodajte, jaje, belance, ulje i lagano promešajte. U prosejano brašno dodajte so i lagano sipajte u smesu sa kvascem. U početku mešajte kašikom, testo kasnije nastavite mesiti rukom. Umesite srenje tvrdo testo koje će se odvajati od posude. Podrijte krpom i ostavite da odstoji sat vremena da se udvostruči. Nadošlo testo premesite. Od testa kidajte manje loptice. Od loptice ćete napravite valjak, a onda savijte u potkovicu. Uhvatite krajeve potkovice i uvijte u spiralu. Poređajte na pek-papir, premažite umućenim žumancetom i pospite susamom. Pripremljno pecivo ostavite još 20-tak minuta da odstoji a za to vreme uključite rernu da se greje na 250 stepeni. Kada stavite pecivo u rernu da se peče smanjite vatru na 200 stepni i pecite 25 minuta ili dok ne porumeni. Pečeno pecivo izvadite iz rerne i pokrijte krpom da omekša.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.