Čokoladni prstići

Objavljeno 07.10.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je: 700g brašna, 400g pirea od bundeve, 200 ml mlakog mleka, 42g kvasca, 2 kašičice soli, 1 kašičica šećera i 100g margarina. Za filovanje: 200g čokolade. Za posipanje: šećer u prahu. Priprema: Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe. Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve i so. Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.Premesiti testo. Ja sam od 3/4 testa pravila čokoladne prstiće a od 1/4 testa pogačice sa čokoladom. Čokpladni prstići Razvući testo na vrh testa staviti parče čokolade, motati pri kraju motanje testo iseckati i umotati. Rernu zagrejati na 180 stepeni, tepsiju podmazati ređati kifle na svaku kiflicu staviti malo mrgarina i peći. Kiflice ostaviti da se ohlade i posuti šećerom u prahu. Čokoladne pogačice Testo razvući na debljinu maloga prsta, kolutove vaditi čašom , modle provući kroz brašno , staviti testo u modlu na sredinu testa staviti parče čokolade i preklopiti drugim krugom. Od ove četvrtine testa ja sam napravila 12 čokoladnih pogačica. Pekla u zagrejanoj rerni dok ne porumene i hladne posula šećerom u prahu

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam