Hleb sa crnim lukom
Opis
Hlb sa crnim lukom
Potrebno je:
1 kesica suvog kvasca,
mlake vode po potrebi da se dobije srednje tvrdo testo,
1 kašićica šećera,
500g brašna,
1 kašičica soli,
1 kašičica šećera i
125 ml ulja.
pola kašičice mlevenog bibera,
1 kašičica mlevene ljute paprike ,
4 struka mlaog luka, sitno iseckanog i
2 pune kašike sitno iseckanog peršuna
Priprema:
Prosejati brašno dodati so, kašiku šećera, kvasac izmešati, napraviti udubljenje, dodati ulje ,vodu, biber, ljutu papriku, mladi luk, peršun . Zamesiti testo izručiti na radnu površinu i mesiti rukom oko desetak minuta, dok ne dobijete meko testo, po potrebi dodati još malo brašna ili vode.
Testo oblikovati u kuglu, blago premazati sa malo ulja i vratiti nazad u vanglicu.
Pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči. Napraviti veknu, staviti u tepsiju papir za pečenje i prebaciti hleb. Zaseći ga na nekoliko mesta i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude pečen.
Komentari