ZMAJEVAČKI DIJAMANT

Objavljeno 02.11.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Od okrajaka kolača novi kolač, možda i bolji nego predhodni. Kolač, sa dodatkom majoneza, da majonez ide u sve sve se meša. Potrebno je: – 5 jaja, – 5 kašika šećera, – 150g maka u zrnu, – 5 kašika bele Lino Lade – 1 prašak za pecivo i – 1 vanilin šećer , 3 kašike . Glazura: – 300g čokolade, 3 majoneza. Priprema: Jaja i šećer umutiti, dodati Lino Ladu, mak, majonez, vanilin šećer brašno i na kraju prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti, sipati u manju tepsiju obloženu papirom za pećenje. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći kolač, proveriti drvenim štapićem da li je pečen. Ako se testo ne lepi za štapić kolač je pečen. Kolač preliti glazurom od čokolade. Ukrasiti po ukusu. Moj recept, od okrajaka kolača, 2 kuvane i ispasirane dunje i glazurom od čokalade otopljene sa 3 kašike majoneza, mnastao je ZMAJEVAČKI DIJAMANT. Okrajke od kolača sam izdrobila, dodala kve kuvane i ispasirane dunje i sve dobro sjedinila. U kalup za mafine sam stavila korpice i punila 3/4 ovom smesom. 200g čokolade sam otopila sa 3 kašike majoneza i prelila preko smese. Kalup sa kolačim sam stavila u grižider da se smesa. Kolače dekorisala po ukusu. Izvrsni su.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam