Posne loptice s ratlukom
Sastojci
- testo: 1
- 5 dl belog vina
- 3 dl ulja
- 5 kasika secera u prahu
- 1 kasicica rendane limunove korice
- 1 kesica praska za pecivo
- 700 g brasna
- za punjenje: 400 g ratluka sa ukusom jagode ili ruze
- za valjanje: 200 g secera u prahu
- 1 kesica vanil secera
Opis
- Zagrejati belo vino,ulje i secer u prahu.Kad provri skloniti sa sporeta i dodati prasak za pecivo.Sacekati 5 minuta pa dodati brasno i limunovu koru.Zamesiti meko testo.Svaku kocku ratluka preseci na pola.Uzimati delic testa,razvaljati u krug,staviti kocku ratluka i formirati lopticu.Redjati ih u pleh oblozen pek-papirom.Peci na 180 stepeni 15-20 minuta.Pomesati secer u prahu i vanil secer pa uvaljati tople loptice.
Komentari