5 jaja | |
250gr šećera | |
Sok od 1 pomorandže | |
180ml mleka | |
180ml ulja | |
180gr brašna | |
40gr gustina | |
1 prašak za pecivo | |
100gr mlevenih oraha | |
50gr suvog grožđa | |
Glazura: otopiti na pari čokoladu (mlečnu ili crnu) sa 1 kašikom kokosovog ulja | |
1. | Umutiti 5 belanaca zatim dodati 5 žumanaca, kašiku po ķašiku šećera zatim dodati sok od pomorandže. Mutiti 1 minut pa dodati mleko i ulje. Uz stalno mućenje dodati orahe, brašno, prašak pecivo, gustin i suvo grožđe. Peći na 170°, 45-50 minuta. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |