Štrudla sa čokoladom
Sastojci
- 300ml mleka
- 200 ml voda
- 1 kocka Alfa kvasac
- 1 jaje
- 3 kašiike šećera
- 1 kašičica soli
- 5 kašika ulja
- rendana kora limuna
- 1 kg brašna
- Potrebno za fil :
- 200 gr čokolade
- 4 kašika ulja
- 4 kašika vode
- Potrebno za posipanje :
- šećer u prahu po želji
- vanilin šećer po želji
Opis
- Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko ,vodu,šećer izmrviti kvasac i dodati nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu posudu stavite jaje,so,ulje ,isipajte nadošli kvasac,uzrendanu koru limuna,polovinu pripremljenog brašna i sa presotalim brašnom zamesite glatko testo.Pokriti i ostavite na toplom da se udvostruči.
- Otopite čokoladu na pari sa uljem i vodom i ostavite da se prohladi.
- Nadošlo testo podelite da dve lopte.Svaku lopru razviti oklagijom u krug na 2-3 mm i premazati sa polovinom otopljene čokolade.Smotati rolnu i stavite u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Postupak ponoviti i sa drugom korom.Ostavite štrudle 10 minuda da miruju pa premazati ih sa hladnom vodom (četkicom).
- Peći na 200 C oko 20 minuta . Ohladiti i seći štrudlu po želji.Pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom-ako volite. Uživajte u ukusu.Prijatno !
Komentari