Sastojci

200 ml mleko
30 g alfa kvasac
1 kašičica šećer
1 kašičica so
1 belance
150 ml ulje
600 g brašno
1 žumance
1 kašika mleko
po potrebi susam
1.U mlakom mleku rastvoriti alfa kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Belance umutitu viljuškom,dodati ulje,izmešati i sipati u posudu sa nadošlim kvascem. Posoliti,postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i iosaviti da odstoji 30 minuta.
2.Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u krug.
3.Okruglom modlom(ili čašom)vaditi krugove.
4.Kalup za kuglof dobro premazati margarinom i u krug ređati krugove tako da jedan deo testa naleže na drugi i tako redom dok se ne popuni kalup,odnono,dok se ne poređaju svi krugovi od testa.
5.Uključiti rernu i zagrejati na 220 stepeni. Žumance razmutiti viljuškom i premazati pogaču. Posuti susamom.
6.Peći na 200 stepeni 25 minuta(po potrebi smanjiti temperaturu kako pogača ne bi gorela).
7.Gotovu pogaču izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhinhskom krpom i ostaviti da se prohladi.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Probajte,nećete se pokajati!