KUKURUZNI HLEB
Sastojci
- 15 g svežeg pekarskog kvasca Alpha
- 500 g kukuruznog brašna
- 10 g soli
- 300 g mlake vode
Opis
- Sipati brašno u jednu dublju posudu, dodajte so, i izmrvite kvasac vodeći računa da ne dođe u kontak sa solju.
- Postepeno dolivajte vodu, stalno uzimajući brašno.
- Kada ste dodali svu vodu, testo izradite rukama.
- Izrađeno (umešeno) testo, staviti u kalup, ostaviti da naraste 30 min,a zatim ga ubaciti u zagrejanoj pećnici na 200˚C i peći oko 45 min.
- Kukuruzno brašno zbog svojih karakterističnih svojstava i sastava:Testo prilikom izrade se ne može formirati i povezati kao kod izrade testa sa pšeničnim brašnom. Kukuruzni hleb ima malu zapreminu, sipkastu sredinu, specifičan slatkast ukus i specifičnu aromu, zlatnu koru i sredinu, hleb brzo stari, brzo gubi vlagu i otvrdnjava. Predlogslužiti topao
Komentari