Sastojci

15 g svežeg pekarskog kvasca Alpha
500 g kukuruznog brašna
10 g soli
300 g mlake vode
1.Sipati brašno u jednu dublju posudu, dodajte so, i izmrvite kvasac vodeći računa da ne dođe u kontak sa solju.
2.Postepeno dolivajte vodu, stalno uzimajući brašno.
3.Kada ste dodali svu vodu, testo izradite rukama.
4.Izrađeno (umešeno) testo, staviti u kalup, ostaviti da naraste 30 min,a zatim ga ubaciti u zagrejanoj pećnici na 200˚C i peći oko 45 min.
5.Kukuruzno brašno zbog svojih karakterističnih svojstava i sastava:Testo prilikom izrade se ne može formirati i povezati kao kod izrade testa sa pšeničnim brašnom. Kukuruzni hleb ima malu zapreminu, sipkastu sredinu, specifičan slatkast ukus i specifičnu aromu, zlatnu koru i sredinu, hleb brzo stari, brzo gubi vlagu i otvrdnjava. Predlogslužiti topao
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.