15 g svežeg pekarskog kvasca Alpha | |
500 g kukuruznog brašna | |
10 g soli | |
300 g mlake vode | |
1. | Sipati brašno u jednu dublju posudu, dodajte so, i izmrvite kvasac vodeći računa da ne dođe u kontak sa solju. |
2. | Postepeno dolivajte vodu, stalno uzimajući brašno. |
3. | Kada ste dodali svu vodu, testo izradite rukama. |
4. | Izrađeno (umešeno) testo, staviti u kalup, ostaviti da naraste 30 min,a zatim ga ubaciti u zagrejanoj pećnici na 200˚C i peći oko 45 min. |
5. | Kukuruzno brašno zbog svojih karakterističnih svojstava i sastava:Testo prilikom izrade se ne može formirati i povezati kao kod izrade testa sa pšeničnim brašnom. Kukuruzni hleb ima malu zapreminu, sipkastu sredinu, specifičan slatkast ukus i specifičnu aromu, zlatnu koru i sredinu, hleb brzo stari, brzo gubi vlagu i otvrdnjava. Predlogslužiti topao |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |