Sastojci

800 g brašna
2,5 dl mleka
1 dl ulja
Puna kašika šećera
1/4 kocke kvasca
3 jaja
Prstohvat soli
3 kašike organskog kakaa
Šećer za šerbet
Voda za šerbet
Liminov sok za šerbet
1.Pomešati mleko, kvasac i šećer i ostaviti da nadođe kvasac.
2.Izmutiti mikserom jaja, so i ulje, pa dodati nadošao kvasac.
3.Smesu i brašno podeliti na dva dela.
4.U jedan deo dodati dodati kakao.
5.Umesiti dva testa, pa svaki deo podeliti opet ja dva dela i rasstanjiti ih na radnoj površini.
6.Staviti jedan crni krug, pa preko beli, a zatim jedan beli pa preko jedan crni.
7.Krugove iseći u kiflice i staviti ih da se peku.
8.Skuvati šerbet.
9.Ohlađene kiflice potopiti u vreo šerbet.
10.
11.
12.
13.
14.
15.