800 g brašna | |
2,5 dl mleka | |
1 dl ulja | |
Puna kašika šećera | |
1/4 kocke kvasca | |
3 jaja | |
Prstohvat soli | |
3 kašike organskog kakaa | |
Šećer za šerbet | |
Voda za šerbet | |
Liminov sok za šerbet | |
1. | Pomešati mleko, kvasac i šećer i ostaviti da nadođe kvasac. |
2. | Izmutiti mikserom jaja, so i ulje, pa dodati nadošao kvasac. |
3. | Smesu i brašno podeliti na dva dela. |
4. | U jedan deo dodati dodati kakao. |
5. | Umesiti dva testa, pa svaki deo podeliti opet ja dva dela i rasstanjiti ih na radnoj površini. |
6. | Staviti jedan crni krug, pa preko beli, a zatim jedan beli pa preko jedan crni. |
7. | Krugove iseći u kiflice i staviti ih da se peku. |
8. | Skuvati šerbet. |
9. | Ohlađene kiflice potopiti u vreo šerbet. |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |